уторак, 24. април 2012.

Delovi stadiona zatvoreni za gledaoce!

Sportski žurnal

Danas je u medijima osvanula vest iz Zajednice Superligaša u kojoj se kaže da dobar deo našeg stadion nije bezbedan za posetioce, pa je tako njegov kapacitet pred utakmicu protiv Crvene Zvezde drastično smanjen!

Treba zanemariti greške u tekstu oko kapaciteta stadiona koji trenutno ima 11500 stolica, a ukupno može da primi oko 19500 gledalaca, kao i odluke nadležnih koje delove tribina treba zatvoriti, jer nema neke veće razlike u stanju svih tribina na našem Omladincu! Stadion i pored katastrofalnog stanja je i dalje sasvim bezbedan, ali se mi, koji smo na tom stadionu godinama, itekako plašimo za njegovu budućnost, a nema ni naznaka od nadležnih da bi se stadion mogao renovirati!

Već duže vreme apelujemo da se kompletno rekonstruiše Omladinski stadion, ali naš poziv nije naišao na veću medijsku propraćenost, ili na razumevanje kod gradske vlasti.

Eto, Zajednica Superligaša se konačno setila našeg stadiona! Na žalost, Omladinski stadion je trinaesto prase našeg Grada! Novi, ili rekonstruisani stadion dobijaju skoro svi Gradovi u Srbiji i sve se to finansira iz gradskog i republičkog budzeta! Odlična stvar, čak zanemarujuci i mahom loša arhitektonska rešenja tih rekonstrukcija! Gradi se u Nišu (10 mil. E), Užicu (2.5) Kruševcu (2.5), Novom Pazaru (2.5), Čačku (2.5), Šapcu, Zaječaru, Jagodini, Smederevo dobija reflektore, Kragujevac, Novi sad, Inđija, Vršac, stadion Tašmajdan, iliti hale u Kraljevu, Smederevu, Zrenjaninu, Novom Pazaru… Svi ti objekti ili su već završeni, ili se rade, ili ce se ubrzo početi sa izgradnjom na njima!

Naš Grad nema osećaja za svoj stadion koji dugo godina propada i na kome igra njegov STOGODIŠNJAK! Objekat je u vlasnistvu Grada Beograda i duznost gradskih otaca je da se spreči njegovo propadanje!

Drago nam je što se obnavlja Tašmajdan koji je jedan od sportskih simbola naseg Grada, ali i naš Omladinac je dugo godina ponos sportskog Beograda i jedan od njegovih prepoznatljivih znamenja! Ne dajte da nešto što postoji godinama ode u zaborav!

SAČUVAJMO OMLADINSKI STADION! – http://sacuvajmoomladinskistadion.blogspot.com/

U potpisu - građani našeg Beograda!

Prepun Omladinski stadion početkom osamdesetih godina!